Kemi

Oxidationstal

21. november 2019 af KFMK - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og udregner en masse opgaver omkring oxidationstal. 

Der er bare lige 3 jeg ikke kan få til at passe. 

KMnO4
NaNO3
NaNH2

Alle de andre opgaver har der både været H og O med så det kun var et enkelt ubekendt OT jeg skulle finde. Hvad gør jeg i disse eksempler ovenstående?

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af janhaa

+1+ Mn-8=0\\ Mn=+7

+1+N-6=0\\ N=5

+1+N+2=0\\ N=-3


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{K}\quad \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{O}&\textup{Beregn selv OT for Mn} &\textup{Summen af oxidationstallene skal v\ae re ladningen udadtil.}\end{array}


Svar #3
21. november 2019 af KFMK

Janhaa
Kan du på nogen måde forklare hvad du har tænkt / gjort? Jeg kan ikke se hvor du får tallene fra? Udover ladning og jeg kan ikke se hvor OT for O på -II kommer ind i billedet?

Svar #4
21. november 2019 af KFMK

Hvordan finder du OT for K? Mathon

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{K forkommer kun i oxidationstrin +1.} \end{array}


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.