Kemi

Oxidation

21. november 2019 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til at lave et reaktionsskema af oxidation af ethanol til ethanal og et andet reaktionsskema med oxidation af ethanal til ethansyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\; \longrightarrow \; R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&3\, RCH_2OH\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; \longrightarrow \; 3\, RCHO\; +\; 2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&3\, RCH_2OH\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; +\; 8\, H^+\; \longrightarrow \; 3\, RCHO\; +\; 2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&3\, RCH_2OH\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; +\; 8\, H^+\; \longrightarrow \; 3\, RCHO\; +\; 2\, Cr{^{3+}}\; +\; 7\, H_2O \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}

\textup{dvs}   \small \begin{array}{lllll} &&3\, CH_3CH_2OH\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; +\; 8\, H^+\; \longrightarrow \; 3\, CH_3CHO\; +\; 2\, Cr{^{3+}}\; +\; 7\, H_2O \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\; \longrightarrow \; R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&3\, RCHO\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; \longrightarrow \; 3\, RCOOH\; +\; 2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&3\, RCHO\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; +\; 8\, H^+\; \longrightarrow \; 3\, RCOOH\; +\; 2\, Cr{^{3+}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllll}\textup{.} &&3\, RCHO\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; +\; 8\, H^+\; \longrightarrow \; 3\, RCOOH\; +\; 2\, Cr{^{3+}}\; +\; 4\, H_2O \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}

\small \begin{array}{lllll} \textup{dvs}\quad 3\, CH_3CHO\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\; +\; 8\, H^+\; \longrightarrow \; 3\, CH_3COOH\; +\; 2\, Cr{^{3+}}\; +\; 4\, H_2O \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{I oversigt:}\\ &&R-CH_2OH\;\; \overset{ox}{\longrightarrow} \;\; R-CHO\;\; \overset{ox}{\longrightarrow} \; \;R-COOH \end{array}


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.