Matematik

Hjælp til sansynligheden

21. november 2019 af Miwert (Slettet) - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp!!! har beregnet tæthedsfunktionen men hvordan regner man b og c??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af peter lind

a) se formel 266 side 43 i din formelsamling

b) Brug CAS


Svar #3
21. november 2019 af Miwert (Slettet)

Har beregnet a med tæthedsfunktionen, men forstår ikke b og c


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af peter lind

b) brug CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2019 af SuneChr

          b)
Kalder vi tæthedsfunktionen φ(x) og fordelingsfunktionen Φ(x) er sandsynligheden
          P(25 < X < 28)  =  Φ(28) - Φ(25)
svarende til arealet begrænset af φ(x), x-aksen, x = 25 og x = 28.


Svar #6
21. november 2019 af Miwert (Slettet)

Forstår det ikke helt? hvad er det jeg skal gøre? og hvorfor er P(25 < X < 28)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2019 af SuneChr

Jeg ved ikke, hvilke hjælpemidler du benytter, men vil da tro, at intervallet kan tastes lige ind:
μ = 23,7     σ = 3,7     og    intervallet  [25 ; 28] .
Man kan, alternativt, benytte sandsynlighedspapir.


Svar #8
21. november 2019 af Miwert (Slettet)

bruger Nspire til at udregne det i, men hvordan tastes intervallet ind?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2019 af SuneChr

# 8
Det er jeg ikke klar over, men i Excel fås:
  P(X < 28) = 0,877415
  P(X < 25) = 0,637338
       P(25 < X < 28) er da differencen, som angivet i # 5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2019 af AMelev

#6 Fordi BMI, der er den normaltefordelte stokastistiske variabel X, i spørgsmål b) ligger mellem 25 og 28, og det er det, du skal bestemme sandsynlighed for.

#0 c) Se FS Side 42 Figuren under (256).
De exceptionelle BMI-udfald er de x-værdier, hvor x ≤ μ - 3σ eller  x ≥ μ + 3σ.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2019 af AMelev

#8 normcdf(25,28,23.7,3.7)
Hvis du i Dokumentværktøjer > Katalog finder NomCdf bliver der fortalt, hvad der skal tastes ind i hvilken rækkeføllge. Det kan være en god hjælp, når man husker ordren, men ikke lige resten.


Skriv et svar til: Hjælp til sansynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.