Matematik

Sandsynlighed og Normalfordeling

22. november 2019 af SelmaJJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg ved ikke hvordan jeg løser denne opgave, hvilken formel skal jeg bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2019 af peter lind

Du skal ikke bruge nogen formel derimod dit CAS værktøj


Svar #3
22. november 2019 af SelmaJJ (Slettet)

statestik i geogebra fx ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2019 af AMelev

                 

Jeg undrer mig lidt over, at det skulle være B-niveau, som du har angivet, for normalfordeling er ikke som emne kernestof på B-niveau.
Du kan bestemme sandsynligheden vha. dit CAS-værktøj, men hvordan du konkret gør, afhænger af, hvilket du benytter. Hvis I har arbejdet med normalfordelingspapir, kan du også benytte det til bestemmelsen.

I TI-Nspire er det normCdf(−∞,245,250,10) = 0.308538, så P(X≤245) = 30.9%, hvilket betyder, at der er ca. 31% sandsynlighed for at få et glas syltetøj, der højst vejer 245 g.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2019 af janhaa

N(250, 10)\\ \\P(X<245)=\Phi(\frac{245-250}{10})=\Phi(-0,50)\\ tabell...


Svar #6
22. november 2019 af SelmaJJ (Slettet)

Tak for svarene, jeg prøver lige at forstå det haha :D 

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg læser matematik på b, og vi har det i vores pensum. 


Skriv et svar til: Sandsynlighed og Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.