Matematik

Bestem forskrift ud fra nulpunkter og toppunkt

24. november 2019 af SofieP18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en forskrift for en funktion, som har nulpunkterne (0,-1.35) og (0,1.35) samt toppunktet (0,3).

Hvordan skal denne opgave løses?

Opgaven er med hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af ringstedLC

Det må være et 2. gradspolynomium, når du skriver, at grafen har et toppunkt:

\begin{align*} f(x) &= a\, \left (x-r_1\right )\, \left (x-r_2\right ) \\ f(0)=3 &= a\, \left (0-(-1.35)\right )\, \left (0-1.35\right )\Rightarrow a=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem forskrift ud fra nulpunkter og toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.