Matematik

Kvadratrødder...

25. november 2019 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal have hjælpe til at forstå at lægge til og trække fra med kvadratrødder, her er nogle af opgaverne jeg er i tvivl om...

√300 + √12

Den anden er et skærmbillede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \sqrt{300}+\sqrt{12}=\sqrt{10^2\cdot 3}+\sqrt{2^2\cdot 3}=10\sqrt{3}+2\sqrt{3}=12\sqrt{3} \end{array}


Svar #2
25. november 2019 af masteredvin45 (Slettet)

Mange tak for svaret, kunne Du også hjælpe mig med den opgave i den vedhæftede fil? Den med subtraktion og division?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2019 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2019 af Soeffi

#3.

Prøv at opdele i primfaktorer og faktorer af kvadratrødder. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2019 af AMelev

Opgaven 

Se Formelsamling side 7 (28) & (29) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2019 af StoreNord

\sqrt{8}  kan man dividere med 4 indenfor, hvis man samtidig ganger med 2 udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2019 af mathmadesimple (Slettet)

Kære soeffi, svaret er
 \frac{\sqrt2a-\sqrt8a}{\sqrt2a}=-1.
Tjek min twitch stream for et mere grundigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2019 af Soeffi

#7. Kære soeffi, svaret er...

Det er ikke mig, der spørger.


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. november 2019 af AMelev

#7 Og svaret er forkert i forhold til den stillede opgave. Du har cuttet kvadratrødderne for tidligt af i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2019 af Soeffi

#0.

\frac{\sqrt{2\cdot a}-\sqrt{{\color{Blue} 8}\cdot a}}{\sqrt{2}\cdot {\color{Magenta} a}}=\frac{\sqrt{2\cdot a}-\sqrt{{\color{Blue} 2\cdot2\cdot2}\cdot a}}{\sqrt{2}\cdot {\color{Magenta} \sqrt{a}\cdot \sqrt{a}}}=\frac{1\cdot {\color{Red} \sqrt{2\cdot a}}-2\cdot {\color{Red} \sqrt{2\cdot a}}}{\sqrt{a}\cdot {\color{Red} \sqrt{2\cdot a}}}=\frac{-1}{\sqrt{a}}


Skriv et svar til: Kvadratrødder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.