Matematik

hjælp mig lige

27. november 2019 af mika2743 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

beregn længeden af en diagonal i et kvadrat med sidelængde på 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2019 af janhaa

d^2=2*12^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2019 af mathon

Tegn det for at få overblik.

Diagonalen halverer kvadratet i to retvinlede konguente trekanter.

Se på den ene af disse retvinklede trekanter,
hvori diagonalen er hypotenuse og de lige lange kvadratsider er kateter.

Brug Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2019 af SuneChr

En diagonal i ethvert kvadrat har længden af kvadratet gange \sqrt{2}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2019 af mathon

her
            \small \small \begin{array}{llll} d^2=12^2+12^2= 12^2\cdot 2 \\\\ d=\sqrt{12^2\cdot 2}\\\\ d=12\cdot \sqrt{2} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp mig lige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.