Matematik

tangentligning

27. november 2019 af ierereaw (Slettet) - Niveau: B-niveau

en der kan løse denne? forstår den ikke, har lavet alle kan bare ikke lave den her

Vedhæftet fil: jjhjh,.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2019 af Anders521

#0 Hvad er det du ikke forstår ved opgaven? Der er endda givet et hint.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2019 af Larsdk4 (Slettet)

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2019 af Larsdk4 (Slettet)

dernæst f '(1)


Svar #4
27. november 2019 af ierereaw (Slettet)

Skal man differentiere den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2019 af mathon

   Ja for at finde f'(1).


Svar #6
27. november 2019 af ierereaw (Slettet)

Hvordan regner man det ud forstår det slet ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2019 af Larsdk4 (Slettet)

http://www.frividen.dk/differentialregning/

Video 6 og 7 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2019 af janhaa

P= (1, 2)

f ' (1) = -1 (slope)

y - 2 = -1*(x-1)

tangent:

y = -x +3 


Svar #9
27. november 2019 af ierereaw (Slettet)

Janhaa hvad er p=(1,2)

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2019 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llll}& f(x)=-3\cdot \ln(x)+2x\qquad x>0\\\\ &f{\, }'(x)=-3\cdot \frac{1}{x}+2\\\\& f{\, }'(1)=-3\cdot \frac{1}{1}+2=-1&f(1) =-3\cdot 0+2\cdot 1=2\\\\ \textup{tangent p\aa }\\ \textup{punkt-h\ae ldningsform:}&y-y_o=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)&\textup{som i }\#8\\\\ &y-2=(-1)\cdot (x-1)\\\\ &y=-x+1+2\\\\ &y=-x+3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. november 2019 af AMelev

                   

Væn dig til at bruge formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad der ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

f ': FS side 23 (122) & (123) samt side 24 (129) & (127)
Tangentligning: FS side 23 (121) inkl. figur
 


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.