Matematik

Ortogonale og parallelle

30. november 2019 af Hellefriss2 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave der lyder:

Vektorerne a og b er givet ved: a^-> = ( 5 t )+ og b^-> = ( 2 7 ),  hvor t er et tal.

a) Bestem alle værdier af t, så a^-> og b^-> er ortogonale.

b) Bestem alle værdier af t, så a^-> og b^-> er parallelle.

Håber at I gider at hjælpe. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2019 af peter lind

Hvad betyder ^ efter a og b ?

En vektor har flere koordinater så hvad betyder at en vektor er (5t) eller (27)

a·b = 0 <=> a og b er ortogonale

a·b = |a||b| <=> a og b er paralelle eller antiparallelle


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2019 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af.


Skriv et svar til: Ortogonale og parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.