Kemi

Koncentration

30. november 2019 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan forklare mig hvordan man regner denne opgave?

Pyridin er en klar ildelugtende væske med sumformlen C5H5N. Der laves 1 liter vandig opløsning indeholdende 7.9 g pyridin, hvorved ligevægten indstiller sig. Ligevægtskonstanten for reaktionen, Kb= 1.7×10^-9. Beregn koncentrationen af pyridinium kationen [C5H5NH^+] i opløsningen.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2019 af janhaa

[C5H5N] = 0,1 M

C5H5N + H2O <=> C5H6N^+ + OH^-

0,1..........................0....................0

0,1-x.......................x....................x

K_b=1,7*10^{-9}=\frac{x^2}{0,1-x}\\ \\ x=1,3*10^{-5}\, (M)


Svar #2
30. november 2019 af SJ199

Taaak


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.