Matematik

Diffirential

01. december 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej. Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgane?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2019 af janhaa

a)\frac{dy}{dt}=540-0,6y\\ \int \frac{dy}{540-0,6y}=\int dt\\ -\frac{1}{0,6}\ln|540-0,6y|=t+c\\ \\ \ln|540-0,6y|=-0,6t+c\\ \\ y=c*e^{-0,6t}+900\\ y(0)=c+900=1500\\ c=600\\ y=y(t)=600*e^{-0,6t}+900


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2019 af janhaa

b)

1000=600*e^{-0,6t}+900\\ \\ t=3\,(min)

c)

\lim_{t\,\to \,\infty}\,y=900


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2019 af ringstedLC

a)

\begin{align*} y' &= b-ay\Rightarrow y=\tfrac{b}{a}+ke^{-ax}=f(t) \\ (t_0,f(t_0)) &= (0,1500) \Rightarrow k=f(t_0)-\tfrac{b}{a}\end{align*}

b)

\begin{align*} f(t) &= 1000 \\ t &= \;?\end{align*}

c)

\begin{align*} \underset{t\,\rightarrow \,\infty }{\lim} f(t)&=\tfrac{540}{0.6}+k\cdot \underset{t\,\rightarrow \,\infty}{\lim} e^{-0.6t} \\ &=\tfrac{540}{0.6}+k\cdot \underset{t\,\rightarrow \,\infty}{\lim} \tfrac{1}{e^{\,0.6t}} \\ &=\tfrac{540}{0.6}\;,\;\tfrac{1}{e^{\,0.6t}}\rightarrow 0\;,\;t\rightarrow \infty \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Diffirential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.