Eksamensforberedelse

matematik eksamensspørgsmål

01. december 2019 af kasper321123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Jeg er lidt forvirret over en af de matematik eksamensspørgsmål jeg har fået. Den går som følgende:

redegør for at f(x+1)=a*f(x) når f(x)=b*a^x

Håber nogen kan hjælpe, for jeg er fuldstændig blank på den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2019 af Mathias7878

f(x+1) = b\cdot a^{x+1} = b\cdot a^x\cdot a = a\cdot f(x)

- - -

 

 


Svar #2
01. december 2019 af kasper321123 (Slettet)

Hej mathias, tak for svaret men hvis du kunne sætte det ind i ord, hvordan ville du så forklarer det der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2019 af Mathias7878

f(x+1) betyder, at du skal erstatte alle de steder, hvor der står x med x+1 i stedet, dvs. hvis 

f(x) = b \cdot a^x

så er

f(x+1) = b \cdot a^{x+1}

og så kan du bruge en regneregel, der siger, at 

a^{x+1} = a^x \cdot a

og så kan du jo omskrive til

f(x+1) = b\cdot a^{x+1} = b\cdot a^x \cdot a

hvor du genkender, at 

b\cdot a^x = f(x)

og så erstatter du overstående og får

f(x+1) = b\cdot a^{x+1} = b\cdot a^x \cdot a = a \cdot f(x)

- - -

 

 


Svar #4
01. december 2019 af kasper321123 (Slettet)

mange tusind tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2019 af Anders521

#3 Hvis jeg var eksaminator, vil da jeg gerne høre om du egentlig forstår dine omskrivninger. Hvad menes der med relationen f(x+1) = a·f(x) i henhold til funktionen f(x) = b·ax ? I stedet for x+1, hvad  med x+[andet]? Ka' du mon forklare relationen grafisk?


Skriv et svar til: matematik eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.