Matematik

Cirklen og linjens ligning

01. december 2019 af laurah89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder med en opgave om at jeg skal:

I et koordinatsystem i planen er givet to punkter C(1,2) og P(-2,6)

a) Opskriv en ligning til cirklen, der går gennem P og har centrum i C

Og jeg kan simpelthen ikke lige finde hoved og hale i det. 

Tak på forhånd!


Svar #1
01. december 2019 af laurah89 (Slettet)

- og b) Bestem en ligning for cirklens tangent i P


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{radius:}&r=\sqrt{(-2-1)^2+(6-2)^2}=\sqrt{9+16}=5\\\\ \textup{cirkelligning:}&\left (x-1 \right )^2+(y-2)^2=5^2 \end{array}


Svar #3
01. december 2019 af laurah89 (Slettet)

tak jeg fandt ud af det :)


Skriv et svar til: Cirklen og linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.