Matematik

Formler og ligninger

03. december 2019 af sarajnsn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe mig med disse 2 opgaver. Forstår det ikke selv

Hvad skal jeg gøre, hvordan og hvorfor?


(Jeg har vedlagt fil )

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2019 af Anders521

#0

Mht a) For at kunne bestemme overfladearealet A skal du have to oplysninger givet. De er så sidelængden s og sidehøjden h. I opgaven er s=3 og h=4. Indsætter du disse tal i formlen for overfladearealet skulle du gerne få det korrekte svar. 


Svar #2
03. december 2019 af sarajnsn (Slettet)

Så det er sådan?

A = s2 +2 • 3•4 = 33?

Hvad med opgave A?


Jeg tror ikke helt jeg forstår det!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2019 af Soeffi

Vedhæftet fil:1926081.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2019 af ringstedLC

#2: Nej, du skal også indsætte:

\begin{align*} A &= s^2+2\cdot s\cdot h \\ A &= 3^2+2\cdot 3\cdot 4=\;? \end{align*}


Svar #5
04. december 2019 af sarajnsn (Slettet)

Tusind tusind tak nu forstår jeg.

Hvad med opgave B?

Brugbart svar (2)

Svar #6
04. december 2019 af ringstedLC

b) Brug samme udtryk, indsæt overfladearealet A og isoler sidehøjden h.


Svar #7
04. december 2019 af sarajnsn (Slettet)

Opgave b )

A = 5+2•85?

Eller A = 3+2•5•85?


Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2019 af ringstedLC

Nej og nej. A = 85, den behøver du ikke at beregne. Det er sidehøjden h, der søges.


Svar #9
04. december 2019 af sarajnsn (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre
Altså forsypr det bare ikke

Svar #10
04. december 2019 af sarajnsn (Slettet)

Nogle ser an vise mig formlen, eller hvordan fordi forstår det ikke

Brugbart svar (1)

Svar #11
05. december 2019 af ringstedLC

#9 og #10: Du skal kunne rokere elementerne i formel som denne:

\begin{align*} A &= s^2+2\cdot s\cdot h \\ A-s^2 &= s^2-s^2+2\cdot s\cdot h \\ A-s^2 &= 2\cdot s\cdot h \\ \frac{A-s^2}{2\cdot s} &= \frac{2\cdot s\cdot h}{2\cdot s} \\ h &= \frac{A-s^2}{2\cdot s} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2020 af oraleazin2

hvornår er opgaven fra? altså dato; xx-xx-xxxx


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2020 af Soeffi

#12.

Jeg tror ikke, at den er fra et eksamenssæt, hvis det er det, som du mener!


Skriv et svar til: Formler og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.