Matematik

Vektorer

04. december 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg skal løse opgaven i CAS og jeg bruger TI-Nspire, så vil gerne have vist hvordan man gør det der:). På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgave 88888.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af mathon

Du mangler parentes om 3+20


Svar #2
04. december 2019 af NW12

Var opgave a ellers rigtigt? Og hvordan løser man b?

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2019 af PeterValberg

Længden af en vektor kan bestemmes som:

\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}

|\vec{a}|=\sqrt{a_1^2+a_2^2}

Givet vektorerne:

\vec{a}=\binom{3t+20}{2}
\vec{b}=\binom{2}{-1}

skal du løse ligningen (mht. t)

|\vec{a}|=|\vec{b}|

|\vec{a}|^2=|\vec{b}|^2

(3t+20)^2+2^2=2^2+(-1)^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2019 af mathon

Når du husker parentesen - omtalt i #1, bliver projektionsvektoren en anden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 23\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 2\\-1 \end{smallmatrix}\bigr)}{2^2+(-1)^2}\cdot \begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}=\frac{23\cdot 2+(2\cdot (-1))}{5}\cdot \begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}=8.8\cdot \begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 17.6\\ -8.8 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #7
04. december 2019 af NW12

Er det sådan her a skal ud se, nu har jeg sat parenteser. Men er der nogen som kan hjælpe med opgave i denne her opgave?

Vedhæftet fil:ertyuiolkjh.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2019 af mathon

Nu er en rigtig.


Svar #9
05. december 2019 af NW12

Kan du vise hvordan man plotter b ind i TI-Nspire og laver den? Kan ikke se hvordan jeg skal løse den

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2019 af PeterValberg

#9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #11
05. december 2019 af NW12

Tusind tak!:)

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.