Matematik

Parameterfremstilling

05. december 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med den vedhæftede opgave? Er helt lost, tænker man skal sætte dem lig med hinanden, men ved ikke helt hvad man så skal gøre...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af PeterValberg

Hvis retningsvektorerne er parallelle, så er linjerne det også

se video nr. 16 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. december 2019 af Lise123Lise

forstår ikke helt hvad jeg skal gøre, da de vektorer jeg har indeholder flere dele... altså hvordan skriver jeg så determinanten op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2019 af PeterValberg

Det er retningsvektorerne, du skal bruge...
Det er dem, der er ganget med t...
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. december 2019 af Lise123Lise

altså \binom{4}{-2} og \binom{-2}{1}?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2019 af PeterValberg

Ja
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
05. december 2019 af Lise123Lise

super tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2019 af PeterValberg

Der gælder for to vektorer at:

\det(\vec{a},\vec{b})=0\quad\Leftrightarrow\quad\vec{a}\parallel\vec{b}

Du har retningsvektorerne:

r_1=\binom{4}{-2}\quad\text{og}\quad r_2=\binom{-2}{1}

\det(r_1,r_2)=\left|\begin{matrix} 4 &-2 \\ -2&1 \end{matrix}\right|=4\cdot1-(-2)\cdot(-2)=0

da determinanten er lig med nul, er de to retningsvektorer
(og dermed også de rette linjer) parallelle.... 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.