Fysik

isolering

07. december 2019 af lasse6767 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har isoleret i forhold til tiden, men hvordan vil det se ud hvis jeg skulle gøre det for N0 i formlen. Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: radioaktivitet.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2019 af delc (Slettet)

Er det ikke bare dividere exp(-kt) begge sider i første ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llll}&t= \frac{1}{k}\cdot \ln\left( \frac{ N_o}{N} \right )\\\\\textup{heri inde\ae ttes}&\frac{1}{k}=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\\\\&t =\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot \ln\left( \frac{ N_o}{N} \right )\ \end{array}


Svar #3
07. december 2019 af lasse6767 (Slettet)

Det havde jeg også kommet frem til, det var mere hvordan man isolerer N0 i formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2019 af janhaa

N_o=N*e^{kt}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Man dividerer med e-kt på begge sider af lighedstegnet (som nævnt i #2), Så kan man benytte, at 1/(e-kt) = ekt og man kan bytte om på ligningens to sider. Så får man resultatet i #4.


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.