Matematik

f´(x) = 0

08. december 2019 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

f´(x) =3x^2 - 6x - 9 

hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2019 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll}f{\, }'(x)=3x^2-6x-9\\\\ f(x)=x^3-3x^2-9x+k \end{array}


Svar #2
08. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

nej jeg skal finde f´(x) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2019 af mathon

Det skrev du ikke.

                              \small \small \begin{array}{lllll}f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=0\\\\ x^2-2x-3=0\\\\x=\frac{-(-2)\mp \sqrt{(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-3)}}{2} =\frac{2\mp 4}{2}=1\mp 2=\left\{\begin{matrix} -1\\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #4
08. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

tusind tak 


Svar #5
08. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

Kan du måske forklare hvordan det er du gør? og er der måske en anden måde 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}&ax^2+bx+c=0\\\\&x=\left\{ \begin{array}{lll}\frac{-b- \sqrt{b^2-4\cdot a\cdot c}}{2\cdot a}\\\\\frac{-b+ \sqrt{b^2-4\cdot a\cdot c}}{2\cdot a} \end{array}\right.\\\\\textup{med}&\begin{array}{l} a=1\\b=-2 \\c=-3\end{array} \end{array}


Skriv et svar til: f´(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.