Matematik

Målestoksforhold.

08. december 2019 af IRCG - Niveau: 7. klasse

Jeg har haft lidt svær ved en af mine opgaver i min matematikopgave. 

en af spørgsmålene var at man skulle beregne hvor langt der var fra Torshavn til Tvoroyri.

der er 13,14 cm langt på kortet, og 4,5 cm  svare til 20 km i virkeligheden.

Jeg sagde 13,14/4,5 = 2,92             2,92*20= 58,4 km

Næste spørgsmål er at man skal beregne hvilken målestoksforhold kortet er tegnet i.

Jeg har vedlagt et billed. Håber nogen vil hjælpe..

Vedhæftet fil: pls hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2019 af peter lind

Målestokforholdet er 1:(20/4,5) Det er iøvrigt et mærkeligt målestokforhold. Er du sikker på dine data


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2019 af ringstedLC

#0

Jeg sagde 13,14/4,5 = 2,92             2,92*20= 58,4 km

Du kan sættte hele beregningen på samme brøkstreg:

\frac{13.14\: (cm)\cdot 20\: (km)}{4.5\: (cm)}=58.4\text{ km}

#1 er ikke rigtig, da et målestoksforhold skal beregnes i de samme enheder.

\begin{align*} \text{M\aa lestoksforhold }4.5\: (cm) &:20\: (km) \\ \frac{4.5\: (cm)}{4.5\: (cm)} &: \frac{20\:(km)}{4.5\:(cm)} \\ 1 &:\frac{20\cdot 10^3\cdot 10^2\: (cm)}{4.5\: (cm)} \\ 1&: \frac{2\cdot 20\cdot 10^3\cdot 10^2}{2\cdot 4.5} \\ 1&: \frac{4000000}{9} \\ \end{align*} 

men det er stadigt et mærkeligt forhold.


Skriv et svar til: Målestoksforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.