Fysik

kinematik

08. december 2019 af fridalun - Niveau: B-niveau

hej alle

jeg har nogle fysik opgaver for til i aften som jeg slet ikke kan finde hoved og hale i. Er der en venlig sjæl som kan forklare mig hvor jeg skal starte fra og hvilken viden/formler jeg skal bruge for at finde svaret. Ved ærligt ikke hvor jeg skal begynde henne.

jeg har vedhæftet dokumentet :)

tusind tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Fysikopgaver #2.2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2019 af peter lind

brug s =½at2+v0t+s0


Svar #2
08. december 2019 af fridalun

? gennem alle opgaverne 

forstår fx slet ikke opgave c, ved at man bruge den overstående formel til opgave b ja, men forstår ikke rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2019 af peter lind

og de afledede

s' = v = at+v0

s'' = a


Svar #4
08. december 2019 af fridalun

fx er en af spørgsmålene:

kan bilen nå at stoppe inden forhindringen hvis vejen er våd så bremseevnen svarer til en acceleration på     -4,5 m/s^2

hvordan kan jeg løse den vha. den information som der er givet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2019 af peter lind

ja med a=-4,5m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

#2 Du har sikkert allerede regnet km/h om til m/s. Ellers gør det no for 20km/h og 100km/h.

Accelerationen er hastighedsændring pr tidsenhed: a = (v2-v1)/ta. Du ved, hvor stor accelerationen er, og hastighedsændringen får du ved at trække de to hastigheder fra hinanden.

Når bilen kører med hastigheden v, vil den fårst køre en strækning på v*treaktion og derefter bremse ned og tilbagelægge en strækning, der er s=v2/(2*|a|).  Sammenlign det med de 100m.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2019 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{llllll} c)&v(t)=a\cdot t+v_0\\\\&\left (\frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )=\left ( 7.0\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t+\left (\frac{50}{9}\; \frac{m}{s} \right )\\\\&t= \frac{\left (\frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )-\left (\frac{50}{9}\; \frac{m}{s} \right )}{ 7.0\; \frac{m}{s^2}} =\frac{\frac{200}{9}\; \frac{m}{s}}{7.0\; \frac{m}{s^2}} =\frac{200}{63}\; s=3.2\; s \\\\\\ d)&\Delta s=\frac{v^2-{v_0}^2}{2\cdot a}=\frac{\left ( \frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )^2-\left ( \frac{50}{9}\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 7.0\; \frac{m}{s^2} \right )}=\frac{\frac{20000}{27}\; \frac{m^2}{s^2}}{14.0\; \frac{m}{s^2}}=\frac{10000}{89}\; m=52.91\; m \\\\\\ e)&s_{\textup{standse}}=\left ( \frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1.0\; s \right )+\frac{0-\left (\frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (-8.0\; \frac{m}{s^2})} =\mathbf{{\color{Blue} 76.00\; m}} \\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} f)&s_{\textup{standse}}^{\textup{v\aa d vej}}=\left ( \frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1.0\; s \right )+\frac{0-\left (\frac{250}{9}\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (-4.5\; \frac{m}{s^2})} =\mathbf{{\color{Red} 113.51\; m}} \end{array}


Skriv et svar til: kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.