Matematik

vektorkrafter

09. december 2019 af sumia9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! Jeg har lidt svært ved at forstå hvordan man løser opgaver når der er vektorkrafter. Jeg har sat et billede op af opgaven. Nogen der kan hjælpe med opgaven

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Så vidt jeg ved findes der ikke noget, der hedder en vektorkraft. Derimod findes der en kraftvektor, dvs. en vektor, der repræsenterer kraften.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2019 af AMelev

a) Opløs F efter de to wires retninger (kræfternes parallelogram) og bestem vinklerne.

b) Benyt sin-relationen til beregning af længderne af de to kommposanter
                                     

c) Retningsvinklerne for F1 og F2 er hhv. v1 = 180º + 45º og v2 = 360º - 30º
Benyt STX-formelsamlingen side 10 (43) & (44) til at bestemme koordinaterne for komposanterne.

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Svar #4
09. december 2019 af sumia9 (Slettet)

Opgave a er jeg ikke helt med på. Kan du uddybe :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Tegn en kopi af den oprindelige tegning. Tilføj så dt, som er tegnet i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2019 af AMelev

#4 Indtegn F. Tegn så  gennem start og slut linjer, der er parallelle med de to wirer. Så får du et parallelogram, hvor F (diagonalen) er sum af de to "sidevektorer".


Svar #7
09. december 2019 af sumia9 (Slettet)

Okay nu er jeg med - jeg er med på hvor vinklerne 45, 30 og 60 kommer fra, men hvordan kommer man frem til vinklen 75?


Svar #8
09. december 2019 af sumia9 (Slettet)

Jeg regner mig frem til at vektorkoordinaterne for de to vektorkræfter er 

F1=(-1.77, -1.77)

F2=(2.16, -1,25)

Nogen der ved om det er korrekt 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

#7

Vinkelsummen i en trekant er 180 grader. Heraf tager den ene vinkel de 45 grader, den anden vinkel 60 grader. Så er der 75 grader tilbage til den sidste vinkel.


Svar #10
09. december 2019 af sumia9 (Slettet)

Ja den er jeg med på, men hvordan ved vi at den nederste vinkel er 45 grader ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2019 af AMelev

Den anden vinkel ved start af F1 er jo også 45º, da F er vinkelret på den vandrette linje.
Den og vinklen i bunden er ensliggende vinkler ved parallelle linjer, og derfor er de ens.

Jeg er ikke enig i koordinatsættene. Lad Fs angrebspunkt være origo.
                                           

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Skriv et svar til: vektorkrafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.