Matematik

Differentialligninger

10. december 2019 af Vashu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med alle 3 diff-ligninger

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af mathon

         \small \begin{array}{llllll}\textup{med }u=x^2+1 \textup{ og dermed } \mathrm{d}u=2x\mathrm{d}x \\\\\int \frac{1}{u}\mathrm{d}u=\ln\left | u \right | +k=\ln\left (\left | x^2+1 \right | \right ) +k=\ln(x^2+1) +k&\textup{da }x^2+1>1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2019 af janhaa

I=5\int dy= \int \frac{dx}{x}\\ 5y=\ln(x)+d\\\ \\y=\frac{\ln(x)}{5}+c\\


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2019 af janhaa

\int y\,dy=\int x\,dx\\ \\0,5y^2=0,5x^2+d\\ \\\\y^2=x^2+c\\ \\y=\pm\sqrt{x^2+c}


Svar #5
10. december 2019 af Vashu (Slettet)

Hej mangler lidt et svar på opgave 2? 


Svar #6
10. december 2019 af Vashu (Slettet)

opgave 3 unskyld*


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2019 af Soeffi

#0.

\frac{dy}{dx}=\frac{\sqrt{y}}{x}\Leftrightarrow y^{-1/2}\cdot dy=x^{-1}\cdot dx \Leftrightarrow \int y^{-1/2}\cdot dy=\int x^{-1}\cdot dx\Leftrightarrow

\frac{1}{-1/2+1}\cdot y^{-1/2+1}= ln|x| + C \Leftrightarrow 2\cdot y^{1/2}= ln|x| + C \Rightarrow

y= \tfrac{1}{4}\cdot (ln(x) + C)^2


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.