Kemi

Equilibrium constant

10. december 2019 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende opgave

Hydrogen peroxide (H2O2) can decompose into H2O and O2:
H2O2 (l) → H2O (l) + ½ O2 (g)
What is the equilibrium constant for the reaction?
Hint: ΔG° can be calculated from values given in the appendix in the book

Jeg ved at man skal løse den ved at bruge formlen G=-R*T*ln(K) og at jeg dermed først skal finde G. Jeg har fundet G ved at sige (-237.2 + 0.5*0) + 118.1 = -119.1. Problemet er nu at svaret siger +237.2 og deres G er derfor = 355.3. Jeg får jo selvfølgelig det forkerte svar fordi min G er forkert men jeg kan ikke se hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll} &-\Delta G=R\cdot T\cdot \ln(k)\\\\ &-(-119.1\; \frac{kJ}{mol}) =R\cdot T\cdot \ln(k)\\\\&\ln(k)=\frac{119.1\cdot 10^3\; \frac{J}{mol}}{(8.31446\; \frac{J}{mol\cdot K})\cdot \left (298.15\; K \right )}=48.0444\\\\&k=e^{48.0444}=7.34\cdot 10^{20} \end{array}


Svar #2
10. december 2019 af SJ199

tak!


Skriv et svar til: Equilibrium constant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.