Matematik

Normalvektor

10. december 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med at finde normal vektoren til spørgsmål a?

Har ind til videre fået ligning for linjen til at være a(x-4)+b(y-5)=0

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af peter lind

En vektor vinkelret på den lodrette vektor peger i x-aksens retning, så den simpleste normalvektor er (0, 1)

Prøv nu om du kan klare b

Der spøres ikke efter linlernes ligning


Svar #3
10. december 2019 af Lise123Lise

så for b er ligningen så bare y-5=0 og en normalvektor \binom{0}{1}?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af janhaa

#3

så for b er ligningen så bare y-5=0 og en normalvektor \binom{0}{1}?

y = 5 har normalvektor (1, 0)


Svar #5
10. december 2019 af Lise123Lise

er det ikke den lodrette linje der har det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2019 af peter lind

ja; men der spørges ikke efter linjens ligning kun normalvektoren


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2019 af janhaa

#5

er det ikke den lodrette linje der har det?

#2

En vektor vinkelret på den lodrette vektor peger i x-aksens retning, så den simpleste normalvektor er (0, 1)

Prøv nu om du kan klare b

Der spøres ikke efter linlernes ligning

#5

er det ikke den lodrette linje der har det?


Skriv et svar til: Normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.