Matematik

Parameterfremstilling

10. december 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En linje har parameterfremstilling

\binom{x}{y}=\binom{2}{-3}+t\binom{-1}{3}

Angiv en normalvektor for linjen, et punkt på linjen og bestem endelig en ligning for linjen.

Normalvektor:       \vec{n}=\binom{-3}{-1}

Men ved ikke rigtig hvordan jeg får oversat parameterfremstillingen til et punkt og dermed en ligning -3*(x-x_0 )-1*(y-y_0)=0.

En der ved hvordan?

- Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af peter lind

Du sætter bare t til et eller andet nemmest 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af mathon

Du har punktet (2,-3).


Svar #3
10. december 2019 af Lise123Lise

Nårh ja - tak!


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.