Fysik

kernefysik

10. december 2019 af matttu (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan ikke forstå denne, nogen som kan hjælpe

Et mellemstort kraftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50%. 

b. hvor meget kul med brændværdien 27,2 MJ/kg afbrænder værket på et år? 
I et kernekraftværk med samme effekt og nyttevirkning kommer energien fra fission af U-236 ved processer som denne:

c. Bestem Q-værdien: 

d. Hvor mange U-235 kerner omsættes på et år? 

e. Beregn massen af omsat U-235: 

f. Hvor meget masse omsættes til energi på et år? 
 

Vedhæftet fil: fys.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af peter lind

b) 2*effekten*tiden/brændværdi

c) Beregn massedefekten og gang ned c2.

d) divider energien*masse med massen af en urankerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}a)&\textup{\aa rlig carbonm\ae ngde:} & \frac{{} 2\cdot \left (1000\; \frac{MJ}{s} \right )\cdot \left ( 3.1557\cdot 10^7\; \frac{s} {\textup{\aa r}}\right ) }{27.2\; \frac{MJ}{kg}}=2.32\cdot 10^9\;\frac{ kg}{\textup{\aa r}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}b)&\textup{massedefekt:} &\left | \Delta m \right | =0.191399\; u\end{array}


Skriv et svar til: kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.