Matematik

Omregn Enhed

11. december 2019 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal omregne 47.0mS/m til mS/cm, hvordan omregner jeg det på en korekte udregnings måde vha en ligning? Håber nogle kan hjælpe  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2019 af mathon

                    \small 47.0\; \frac{mS}{m}=47.0\; \frac{mS}{100\; cm}=0.47\; \frac{mS}{ cm}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2019 af peter lind

Er 0mS omdrejninger pr sekund? eller hvad? og hvad er så mS ?


Svar #3
11. december 2019 af 10986

Tak, mathon!

Peter lind: Hmm jeg ved faktisk ikke helt hvad det står for, skal lige have spurgt min lære imorgen. men det omhandler vands lednings evne :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

0mS er ikke omdrejninger pr sekund. mS er måleenhed for ledningsevne. 1S = 1/Ω. 1mS = 0,001S.

S/m er enhed for specifik ledningsevne.


Svar #5
11. december 2019 af 10986

Jeg ved at en ledningsevne ved 20Grader Celsius er 2.5000mS/cm. Hvordan regner jeg det om til en ledningsevne ved 13.5Grader Celsius? kan ikke lige gennemskue det....


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2019 af peter lind

Hvad er så 0mS ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvis man har en terning af vand med ledningsevnen 0,47mS/cm og lægger en spændigsforskel på 1V mellem to modstående sider, vil der løbe en strøm med styrken 1V*0,47mS = 0,47mA gennem terningen.

Enheden S (Siemens) er reciprok til Ω. Ligesom man betegner en modstand med R, betegner man ledningsevnen med G: G=1/R. 0,5S = 1/2Ω.

Den specifikke modstand ρ af et stof er modstanden i en terning af stoffet gange kantlængden af terningen, så enheden er Ωm.

Ohms lov skrives normalt U=R*I, men kan også skrives I = G*U, da G=1/R.


Svar #8
11. december 2019 af 10986

Det er bare et nul, der kunne lige så godt have stået 47mS :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2019 af StoreNord

Man ganger med en enhedsbrøk
                                         \frac{47.0mS}{m} *\frac{1m}{100cm}
En enhedsbrøk har værdien 1, så dens eneste virkning er at enheden blir an anden.

Jeg formoder, vi snakker om milli-Siemens.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

#6: Der står 47.0 mS/m.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2019 af StoreNord

#6
       0mS            måtte være uendelig stor modstand!


Skriv et svar til: Omregn Enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.