Fysik

Thevenin kredsløb

12. december 2019 af Paulo83 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et problem mht. udregning af et erstatningskredsløb ved hjælp af thevenin reglen.

Jeg har vedhæftet billede af kredsløbet

R1 = 16 ohm R2 =42 ohm R3=12 ohm R4=18 ohm E1 =18V E2 = 12V.

Jeg kan godt finde R thevenin, men jeg er i tvivl om hvordan jeg kommer videre og finder U thevenin.

Vedhæftet fil: Thevenin kredsløb.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2019 af chyvak

Hvis du har fundet erstatningsmodstanden som forholdet mellem tomgangsspænding og kortslutningsstrømmen i porten a-b, så er Theveninspændingen netop tomgangsspændingen. Hvis du har fundet erstatningsmodstanden alene ved inspektion af det resistive kredsløb, ja så må du til at finde tomgangsspændingen.


Svar #2
12. december 2019 af Paulo83

Kan du give et eksempel på det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2019 af chyvak

Tomgangsspændingen i porten a-b er blot spændingsfaldet om modstanden når porten er ubelastet, altså nøjagtigt den situation, der er vist på figuren. Der vil sikkert være eksempler i dit lærebogsmateriale hvordan man finder den. Man kan enten opstille maske- eller knudepunktsligninger og løse dem.


Skriv et svar til: Thevenin kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.