Matematik

Faktorisering

14. december 2019 af Sophu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave om faktorisering?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2019 af mathon

                                             \small \begin{array}{llllll}\frac{(2x+y)(2x+y)}{(2x+y)(2x-y)}\textup{ ...} \end{array}


Svar #3
14. december 2019 af Sophu (Slettet)

Hvordan kommer man frem til det? Hvad er udregningerne 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{kvadr. p\aa \;1.\,led + kvadr. p\aa \;2.\,led}\,\pm\text{det dobb. produkt} &= \text{kvadratet p\aa \;en toleddet str.} \\ \underset{{\text{led}_{\,1}}^{2}}{\underbrace{4x^2}} +\underset{\text{dobb. produkt}}{\underbrace{4x\cdot y}} +\underset{{\text{led}_{\,2}}^{2}}{\underbrace{y^2}} &= \left (\text{led}_{\,1}+ \text{led}_{\,2}\right )^2 \\ \underset{\text{led}_{\,1}}{\underbrace{\sqrt{4x^2}}} +\underset{\text{produkt}}{\underbrace{\tfrac{4x\cdot y}{2}}} +\underset{\text{led}_{\,2}}{\underbrace{\sqrt{y^2}}} &= (2x+y)^2 \\ &= (2x+y)\cdot (2x+y) \end{align*}

\begin{align*} \text{kvadr. p\aa \;1.\,tal - kvadr. p\aa \;2.\,tal} &= \text{to tals sum gange samme to tals diff.} \\ \underset{{\text{tal}_{\,1}}^{2}}{\underbrace{4x^2}}-\underset{{\text{tal}_{\,2}}^{2}}{\underbrace{y^2}} &= \left (\text{tal}_{\,1}+\text{tal}_{\,2}\right )\cdot \left (\text{tal}_{\,1}-\text{tal}_{\,2}\right ) \\ \underset{\text{tal}_{\,1}}{\underbrace{\sqrt{4x^2}}}-\underset{\text{tal}_{\,2}}{\underbrace{\sqrt{y^2}}} &= (2x+y)\cdot (2x-y) \end{align*}


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.