Matematik

Hjææælp til MAT!!

14. december 2019 af lorinos - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at starte med at lave denne opgave?

på forhånden tak

Vedhæftet fil: opg. 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} a)&x-2y+1=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2019 af mathon

detaljer:
                       \small \begin{array}{llllll}&\frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\\\&\frac{y-1}{x-1}=\frac{3-1}{5-1}\\\\&y-1 =\frac{1}{2}(x-1)\\\\&y=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}+1\\\\&y=\frac{1}{2}x+\frac{1}{2}\\\\&2y=x+1\\\\&x-2y+1=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

En anden metode:

Vektoren med koordinater \begin{pmatrix} a\\ b \end{pmatrix} er normal til linien l. Vektoren AB er parallel med l, så dens tværvektor er en normalvektor til l. Find først AB og så dens tværvektor. Så har du a og b. Indsæt A's koordinater i ligningen og find c.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll}\textup{Parabel}&1x^2+(-8)x+13.5\\\\ \textup{Toppunkt:}&x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-8)}{2\cdot 1}=4&&y_T=c-a\cdot {x_T}^2=13.5-1\cdot 4^2=-2.5\\\\T(4,-2.5) \end{array}


Skriv et svar til: Hjææælp til MAT!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.