Kemi

Hvad bliver pH??

15. december 2019 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Til 100 mL 0,200 M H2SO4 tilsættes 200 mL 0,150 M Na2SO4. Hvad bliver pH?
pKa(H2SO4) < 1
pKa(HSO4-) = 1,92 

Hjælp.. :-) Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2019 af janhaa

[H^+]=0,1333\,M\\ pH=0,88


Svar #2
15. december 2019 af wohoo1 (Slettet)

Må jeg spørger hvordan du har beregnet [H+] :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2019 af janhaa

[H^+]=2*\frac{100*0,2}{100+200}\,M


Svar #4
15. december 2019 af wohoo1 (Slettet)

Tusind tak for svaret, men lige et sidste spørgsmål. Hvorfor gange med 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2019 af janhaa

#4

Tusind tak for svaret, men lige et sidste spørgsmål. Hvorfor gange med 2 ?

2-protic strong acid:=)


Skriv et svar til: Hvad bliver pH??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.