Fysik

Udledning af lorentz transformationen

17. december 2019 af Th3Hom3Slic3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og prøver at få udledningen til at gå op, og jeg er nået til at skulle finde a og g i ligningen fra min kilde: https://www.nbi.dk/~dam/fys1-07/sr14.pdf

jeg er nået til ligningen

g^2*x^2-2*g^2*x*v*t+g^2*v^2*t^2+y^2+z^2=c^2*g^2*(t*2-2*a*x*v*t+a^2*v^2*x^2)

a = alpha og g = gamma

Jeg ved også godt hvordan jeg finder a, så jeg står tilbage med ligningen;

 g^2*x^2+g^2*v^2*t^2+y^2+z^2=c^2*g^2*t*2+(g^2*v^2*x^2)/c^2

her siger min kilde at jeg skal samle ledene med x^2 på venstresiden:

 g^2*x^2+g^2*v^2*t^2-(g^2*v^2*x^2)/c^2+y^2+z^2=c^2*g^2*t*2

jeg kan så faktorisere med x^2 og få ligningen

(g^2-g^2*v^2/c^2)*x^2+y^2+z^2+g^2*v^2*t^2=c^2*g^2*t^2

kilden siger så at jeg i overensstemmelse med ligning (2.8) kan kræve at koeficienten er 1, så

g^2-g^2*v^2/c^2=1

dette giver mening, men jeg har ingen anelse om hvad der sker med leddet; +g^2*v^2*t^2

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2019 af chyvak

Træk det over på højresiden, sæt γ2t2 udenfor parantesen (c2 - v2) og erstat dernæst γ2 med det udtryk, du har fundet. Du vil se, det reducerer til højresiden i (2.8).


Svar #2
17. december 2019 af Th3Hom3Slic3 (Slettet)

Tak, så det ikke før, men kan godt de det nu


Skriv et svar til: Udledning af lorentz transformationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.