Matematik

Hvad forstås ved en tangent til en funktion f i punktet 𝑃(𝑥0 , 𝑦0 )

17. december 2019 af Blichfeld (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med et spørgsmål, hvor jeg skal: Forklar, hvad der forstås ved en tangent til en funktion f i punktet p(x0,y0). 
Det virker som et meget nemt spørgsmål, men det kommer desværre ikke intuitivt til mig. 
Umiddelbart forstår jeg det som en funktion det skærer origo og det er der, man vil finde hældningen på tangenten, men er slet ikke sikker :)

Tak på forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af PeterValberg

Prøv at se video nr. 6 og 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2019 af Capion1

Ved tangenten i punktet x = x0 forstås grænsestillingen for en sekant gennem x = x0 og x = x0 + h
for h → 0.


Skriv et svar til: Hvad forstås ved en tangent til en funktion f i punktet 𝑃(𝑥0 , 𝑦0 )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.