Kemi

Enzymer

17. december 2019 af XXXX121221 - Niveau: A-niveau

hvorfor afhænger enzymers reaktionshastighed af pH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af ShadH

Enzymer er proteiner som er opbygget af aminosyrer. Disse kan eksistere i protoneret eller deprotoneret tilstand, som dermed påvirker enzymets reaktionshastighed. Eksempelvis, hvis pH stiger eller falder til et punkt hvor en aminosyre (i det aktive center) bliver protoneret, vil den nu have muligheden for at danne nye elektrostatiske interaktioner. Dette betyder samtidig at substratet kan ende med at passe dårligere ind i det aktive center, hvormed reaktionshastigheden falder.

pH optimum beskriver derfor den pH-værdi hvor aminosyrerne er i deres ideelle tilstand, således substratet kan binde med højst effektivitet


Svar #2
17. december 2019 af XXXX121221

Kunne du muligvis uddybe ved Michaelis-Mente?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2019 af ShadH

Prøv at se på formlen. Hastigheden (enzymets reaktionshastighed), v, er bl.a. afhængig af...


Skriv et svar til: Enzymer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.