Fysik

Finde hastighedsgrafens punkter

18. december 2019 af Twix2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig svært ved denne opgave, da jeg slet ikke har styr på acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2019 af PeterValberg

Accelerationen er hastighedsændringen over tid,
du kan på grafen aflæse, at farten ændrer sig fra 
15 m/s til 0 m/s på 10 sekunder

a=\frac{v-v_0}{t}=\frac{0\,m/s-15\,m/s}{10 s}=-15\,m/s^2

at accelerationen er negativ, betyder at bilen standser...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2019 af PeterValberg

b) Du skal benytte formlen

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

hvor s er den tilbagelagte strækning under accelerationen (i meter)
a er accelerationen i m/s2 (husk fortegn, minus betyder jo, at bilen standser)
t er tiden for accelerationen, målt i sekunder
v0 er hastigheden ved starten af accelerationen (i m/s)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Finde hastighedsgrafens punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.