Kemi

2 blandede kemi opgaver

18. december 2019 af N0valyfe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens! Jeg sidder med følgende kemi opgaver som jeg ikke rigtig kan finde ud af at regne - hjælp værdsættes! 

1) Hvis en opløsning af insulin (C257 H383 N65 O77 S6) med en koncentration pa 5,808 mg/L fortyndes til 500 nM er fortyndingsfaktoren ...

Facit angives til 2. 

2) Hvis 27 ml af en salpetersyre-opløsningen neutraliserer 45 ml 0,135 M NaOH, er koncentrationen af salpetersyreopløsningen (HN03) ...

Facit angives til: 0.225M 

Tusinde tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2019 af janhaa

2)

C = n/V

n = C*V => 45*0,135 = 27*C

C = 0,225 (M)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2019 af janhaa

M(insulin) = 5801,6 g/mol


(5,808 mg/L)/(5801,6 g/mol)= 1\,\mu M

1\,\mu M/500\,nM = 2


Svar #3
18. december 2019 af N0valyfe (Slettet)

Tusinde tak! 


Svar #4
18. december 2019 af N0valyfe (Slettet)

#2

M(insulin) = 5801,6 g/mol


(5,808 mg/L)/(5801,6 g/mol)= 1\,\mu M

1\,\mu M/500\,nM = 2

Janhaa - hvordan kan du dividere µM med nM ift enheder? Det samme med mg og g?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2019 af ShadH

Underforstået at der egentlig står:

\frac{5.808 * 10^{-3} g}{5801.6 \frac{g}{mol}}\frac{5.808 * 10^{-3} g}{5801.6 \frac{g}{mol}} .....og..... \frac{1*10^{-6}M}{500*10^{-9}M} 

Se bort fra duplikatet, der gik noget galt i latex


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2019 af janhaa

#5

Underforstået at der egentlig står:

\frac{5.808 * 10^{-3} g}{5801.6 \frac{g}{mol}}\frac{5.808 * 10^{-3} g}{5801.6 \frac{g}{mol}} .....og..... \frac{1*10^{-6}M}{500*10^{-9}M} 

Se bort fra duplikatet, der gik noget galt i latex

ja


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. december 2019 af janhaa

#4
#2

M(insulin) = 5801,6 g/mol


(5,808 mg/L)/(5801,6 g/mol)= 1\,\mu M

1\,\mu M/500\,nM = 2

Janhaa - hvordan kan du dividere µM med nM ift enheder? Det samme med mg og g?

ja


Svar #8
18. december 2019 af N0valyfe (Slettet)

Det giver bedre mening - tusind tak!

#7
#4
#2

M(insulin) = 5801,6 g/mol


(5,808 mg/L)/(5801,6 g/mol)= 1\,\mu M

1\,\mu M/500\,nM = 2

Janhaa - hvordan kan du dividere µM med nM ift enheder? Det samme med mg og g?

ja


Skriv et svar til: 2 blandede kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.