Kemi

betacaroten i sodavand

18. december 2019 af Atoom (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig? har virkelig ingen anelse af hvordan man laver følgende:

Brug lamber-beers lov til at bestemme indholdet af beta-caroten i sodavand


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2019 af KageSpiseren

Kan den her bruges?

Vedhæftet fil:absorp~3.gif

Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2019 af ShadH

Har du nogle data?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2019 af KageSpiseren

Ikke lige umiddelbart nej :(.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2019 af ShadH

Hm, er der tale om en opgave eller et eksperiment? I tilfælde af opgave vil jeg bede dig vise hele opgaveteksten.


Svar #5
18. december 2019 af Atoom (Slettet)

undeskylder dybt! Har haft virkelig travlt. ja jeg har nogle data vedhæftet nedenunder !


Svar #6
18. december 2019 af Atoom (Slettet)

Tror ikke filen gik igennem

Vedhæftet fil:data.pdf

Svar #7
18. december 2019 af Atoom (Slettet)

Der var den^


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. december 2019 af ShadH

Hvis Lambert-Beers lov er givet ved A = \varepsilon lc (bemærk at l = 1 cm med mindre andet er givet, hvilket medfører at A=\varepsilon c) kan dette omskrives til  y=ax+b  hvor:

- y er din absorbans (A)

- a er din hældning (\varepsilon)

- x er din koncentration (c)

Ud fra dine data kan du derfor lave et linært plot med absorbansen op ad din y-akse og koncentrationen hen ad x-aksen. Du får dermed en forskrift ud. Denne forskrift kan du nu bruge til at finde koncentrationen af beta-caroten til hvilken som helst absorbans-værdi, da hældningen og skæringen med y-aksen er konstant.


Skriv et svar til: betacaroten i sodavand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.