Matematik

Andengradspolynomium

19. december 2019 af Johnsmed (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne havde hjælp til vedhæftet opgave samt forklaring og mellemregninger. Kan ikke rigtig komme så langt med at faktorisere. Håber nogle vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2019 af StoreNord

Faktoriseringen er allerede udført, ved ded at f(x) består af faktorer.


Svar #2
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

Men hvordan finder jeg så ud hvad a er


Svar #3
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

Det er netop det at finde a jeg har svært ved


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2019 af StoreNord

Gang parenteserne sammen så f(x) kommer til at stå i "ordnet og reduceret form".
Find så diskriminanten, og så toppunktet.

Hvad får du diskriminanten til?


Svar #5
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

Får f(x)=ax^2+2x-3, men har jo stadigvæk en ubekendt i så kan ikke finde diskriminanten


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2019 af StoreNord

Du skulle vist gerne have a i alle led af f(x).

Ja, du skal.


Svar #7
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

Jaer har jeg også, men hvordan kommer jeg videre fra min forskrift, til at finde a


Svar #8
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

vil du måske ikke vise en udregning


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2019 af StoreNord

Hvorfor skriver du så:             f(x)=ax^2+2x-3

Når du har den rigtige f(x), skal du finde diskriminanten udtrykt ved.
Derefter toppunktets y-værdi udrryke ved a, og sætte den lig med -2.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. december 2019 af StoreNord

-Skærmbillede fra 2019-12-19 22-17-23.png


Svar #11
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

d=4a+12a

d =16a

og derefter hvad?


Svar #12
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

hvordan kommer du frem til a=0.5


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. december 2019 af StoreNord

T_{y}=\frac{-D}{4a}           noget af Toppunkts-formelen


Svar #14
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

og så får du -4=-2 til sidst ikke, hvilket er ligmed 0.5


Svar #15
19. december 2019 af Johnsmed (Slettet)

Og tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. december 2019 af StoreNord

T_{y}=\frac{-D}{4a}=\frac{16a^2}{4a}


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. december 2019 af StoreNord

Tak for kampen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.