Matematik

Lignings-system

21. december 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjlæpe med at løse den her opgave uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} &0=x\cdot \left ( x+2 \right )-6x+3\\\\&x^2-4x+3=0\\\\&x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right. \Rightarrow y=x+2=\left\{\begin{matrix} 3\\5 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #3
21. december 2019 af Mie23234

#2

              \small \begin{array}{llllll} &0=x\cdot \left ( x+2 \right )-6x+3\\\\&x^2-4x+3=0\\\\&x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right. \Rightarrow y=x+2=\left\{\begin{matrix} 3\\5 \end{matrix}\right. \end{array}

Forstår ikke hvordan du kommer frem til den sidste linje altså, x=(1,3) og y=x+2=(3,5)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} &&&x^2+(-4)x+3=0\\\\ &a=1\\ &b=-4\\ &c=3\\ &d=(-4)^2-4\cdot 1\cdot 3=4\\&\sqrt{d}=\sqrt{4}=2\\\\ \textup{l\o sningsformel:}&x=\frac{-(-4)\mp 2}{2\cdot 1}=\frac{4\mp 2}{2}\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Lignings-system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.