Kemi

Vægtprocent

22. december 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

2.10 g af en blanding af natriumklorid og natriumnitrat opløses fuldstændigt i vand. Til fuldstændig udfældning af chlorid (sølvklorid) kræves 95 mL 0.10 M sølvnitrat opløsning.

Hvor mange vægt% natriumchlorid findes i blandingen?

Har umiddelbart gjort følgende:

n(AgNO3) = 0.095 L *0.10 M = 0.0095 M

n(NaCl) = 0.0095 M

Da jeg har forstået reaktionen til at se således ud:

NaCl + NaNO3 + AgNO3 = AgCl + 2NaNO3

m(NaCl) = 0.0095 * 58.44 M = 0.555 g 

vægt% = (0.555g/2.10g)*100% = 26%

Er det rigtig gjort? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2019 af mathon

Det er rigtigt.


Skriv et svar til: Vægtprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.