Matematik

konstruktion af ligesidet trekant i geogebra

22. december 2019 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at konstruere sådan en ligesidet trekant med sidelængde 5 i et rektangel 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2019 af StoreNord

Tegn først en firkant med sider større end 5; måske skal det være et kvadrat?
Lav så et løbende punkt på den ene side.
Brug en cirkel med radius=5 til at finde de andre punkter.


Svar #2
22. december 2019 af Ua123

Hvad mener du med løbende punkt på den ene side? Er det punktet der skal være sammenfaldende med vinklen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2019 af StoreNord

Nej, det første punkt skal være løst fastgjort på linjen, så det kan trækkes med musen uden at slippe linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2019 af StoreNord

Det er nemmest at lave trekanten først.


Svar #5
22. december 2019 af Ua123

Det fungere ikke 


Svar #6
22. december 2019 af Ua123

og det skal være et rektangel, det står der i opgavebeskrivelsen 


Svar #7
22. december 2019 af Ua123

Ok, nu har jeg tegnet en ligesidet trekant, hvordan konstruere jeg et rektangel rundt om?


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. december 2019 af StoreNord

Du kan lave en lodret linje gennem et punkt gennem et punkt A ved at skrive  x=x(A).
Tilsvarende en vandret linje gennem B  ved at skrive y=y(B).


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. december 2019 af ringstedLC

#1: Rektanglets sider skal være mindre end trekantens side.


Svar #10
22. december 2019 af Ua123

Hvordan laver jeg så en vandret linje der forbinder de to lodrette og samtidig går præcis igennem punkt c? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. december 2019 af StoreNord

#9
Ja, det har du ret i.

#0
Jeg arbejde på at gøre det på en anden måde.


Svar #12
22. december 2019 af Ua123

Hov så ikke du skrev y=y(B), sådan nu fungere det! TUSINDE TAK FOR HJÆLPEN! :D 


Svar #13
22. december 2019 af Ua123

Kan i evt hjælpe mig med denne opgave også 


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. december 2019 af StoreNord

s^{2}=\left ( \frac{s}{2} \right )^{2}+h^{2}


Brugbart svar (1)

Svar #15
22. december 2019 af ringstedLC


Svar #16
22. december 2019 af Ua123

Men hvad får du når du isolere h^2, jeg får nemlig h= kvadratrod(3) *s /2, kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #17
22. december 2019 af ringstedLC

#16: Ja.

\begin{align*} h &= \sqrt{3}\cdot \frac{s}{2} \\ &= \frac{\sqrt{3}}{2}\,s \end{align*}


Svar #18
22. december 2019 af Ua123

Nice! mange tak for svaret :D 


Skriv et svar til: konstruktion af ligesidet trekant i geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.