Matematik

Areal af trekant

22. december 2019 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2019 af Soeffi


Svar #2
22. december 2019 af Ua123

Kunne du hjælpe? :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. december 2019 af Soeffi

#2. Arealet er halvdelen af grundlinjen gange højden. Grundlinjen er s og højden (h) kan findes ved hjælp af Pythagoras læresætning anvendt på den grønne trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ a &= \sqrt{c^2-b^2} \\ s^2 &= h^2+\left (\frac{s}{2}\right )^2 \\ h &= \sqrt{s^2-\left (\frac{s}{2}\right )^2} =\sqrt{s^2-s^2\cdot \frac{1}{2^{\,2}}} =\sqrt{\left (1-\frac{1}{4} \right )s^2} =\sqrt{\frac{3}{4}}\cdot \sqrt{s^2} \\ h &= \;?\,s \end{align*}

Areal:

\begin{align*} A &= \frac{1}{2}\cdot h\cdot s \\ A &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.