Kemi

Kompetitiv og non-kompetitiv hæmning (enzymer)

24. december 2019 af hellok1tty - Niveau: Universitet/Videregående

Der er noget jeg ikke helt har forstået

Når en kompetitiv inhibitor binder til et enzym, vil den binde til det aktive site, og resultatet er da, at substratet ikke kan binde, og omdannelsen af substrat til produkt vil da ikke katalyseres...

Når en non-kompetitiv inhibitor binder til et enzym, vil den binde på et allosterisk sted (andet sted end det aktive site), således at det aktive site ændres, og omdannelsen af substrat til produk vil IGEN ikke katalyseres... 

Hvis vi skal tage stilling til et scenarie, hvor hastigheden af et enzym er hurtigere UDEN inhibitor, en den er MED inhibitor, hvordan skal det så forstås, og hvordan giver det mening? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2019 af gerthansen

Spørg du om hvordan man kan se forskel på de to slags inhibitions metoder? For ellers kan jeg ikke helt følge dit spørgsmål. For jo du vil forvente at hastigheden falder når du tilsætter inhibitor, som du også selv skriver.


Skriv et svar til: Kompetitiv og non-kompetitiv hæmning (enzymer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.