Matematik

Elasticitet

26. december 2019 af Bruthos - Niveau: Universitet/Videregående


Jeg skal bestemme elasticiteten af (x_2/x_1) mht. (w_2/w_1).

(x_2/x_1)=\frac{1-\alpha}{\alpha}(\frac{w_2}{ w_1})^{-1}.

Ifølge opgaven bestemmes elasticiteten som \frac{\partial (x_2/x_1) }{\partial (w_2/w_1)}\frac{(w_2/w_1)}{(x_2/x_1)} og jeg får elasticiten til -1. Dvs. at hvis 

 (w_2/w_1) stiger med en vis procent så aftager (x_2/x_1) med den samme procent. Men dette synes jeg ikke

giver mening når jeg ser på udtrykket for (x_2/x_1). Hvor 100% stigning i (w_2/w_1) kun medfører at  

(x_2/x_1) aftager med 50%.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2019 af Anders521

# 0

Ka' du sende et billede af opgaven?


Svar #2
26. december 2019 af Bruthos

#1

Undskyld jeg glemte at vedlægge opgaven, så er det jo svært at få hjælp.

Det er 1.2


Svar #3
26. december 2019 af Bruthos


Skriv et svar til: Elasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.