Matematik

hjælp!

27. december 2019 af sa01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem den procentvise ændring i lysmængden når effekten øges med 50


Svar #1
27. december 2019 af sa01 (Slettet)

procent


Svar #2
27. december 2019 af sa01 (Slettet)

#0

bestem den procentvise ændring i lysmængden når effekten øges med 50%


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2019 af Capion1

Vi kan hjælpe dig, hvis vi får sammenhængen mellem lysmængde og effekt.
Der må være en formel eller en forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2019 af ringstedLC

Intetsigende overskrift!

Du har sikkert en opgavetekst som skal bruges til besvarelsen.

Vedhæft opgaven og dit eventuelle forsøg på at besvare den.


Svar #5
27. december 2019 af sa01 (Slettet)

Opgave 1
I en model kan sammenhængen mellem en glødepæres lysmængde og effekt beskrives ved
f(x)=4,37*x^(1,27)
hvor f(x)er lysmængden målt i lumen og x er effekten målt i watt.

a) Bestem lysmængden for en glødepære, som har en effekt på 60 watt

f(x)=4.37*60^(1.27) ? f(x)=792.015

Lysmængden for en glødepære, som har en effekt på 60 watt er =792.015

b) bestem den procentvise ændring i lysmængden når effekten øges med 50%


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll}a)&f(60)=4.37\cdot 60^{1.27}\\\\b)&1+r_y=(1+r_x)^a\\\\ &1+r_y=(1+0.5)^{1.27}=1.67354\textup{ ...}\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.