Kemi

Koncentration af oxoniumioner?

28. december 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan løse:

Hvor stor er koncentrationen af oxoniumioner i en blanding af 50 mL 0,1 M saltsyre og 30 mL 0,1 M natriumhydroxid?

Helst svares i M

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} &n \left (H_3O^+ \right )_{\textup{overskud}} =\left ( 0.050\; L \right )\cdot \left ( 0.1\; \frac{mol}{L} \right )-\left ( 0.030\; L \right )\cdot \left ( 0.1\; \frac{mol}{L} \right )=0.002\; mol\\\\&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.002\; mol}{0.080\; L}=0.025\; M \end{array}


Skriv et svar til: Koncentration af oxoniumioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.