Matematik

Omskrivning

01. januar 2020 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan kan man omskrive 

k_0=c_0*\lambda(NaOH),   k_t=c_t*\lambda(NaOH)+(c_0-c_t)*\lambda(CH3COONa) ,  k_m=c_0*\lambda(CH3COONa)

til c_t(NaOH)=c_0(NaOH)*(k_t-k_m)/(k_0-k_m)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har startet med at pynte på opstillingen ved at bruge funktionseditoren:

Omskriv

\\k_0=c_0*\lambda(NaOH),\\ k_t=c_t*\lambda(NaOH)+(c_0-c_t)*\lambda(CH3COONa) ,\\ k_m=c_0*\lambda(CH3COONa)

til

c_t(NaOH)=c_0(NaOH)*\frac{(k_t-k_m)}{(k_0-k_m)}

Jeg indfører A=λ(NaOH) og B=λ(CH3COONa):

\\k_0=c_0*A,\\ k_t=c_t*A+(c_0-c_t)*B ,\\ k_m=c_0*B

Det gør det mere overskueligt.

Den første og sidste ligning dividerer du med c0 på begge sider af lighedstegnet. Så får du udtryk for A og B. Dem indsætter du i den midterste ligning. Gang udtrykket for B ind i parentesen og isoler så ct

Sæt ctudenfor en parentes.


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.