Kemi

Beregn hvor mL Gadodiamid der injiceres

10. januar 2020 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Gadodiamid findes som injektionsvæske, der indeholder 287 mg / ml Gadodiamid. Ved MR-scanning doserer 0,1 mmol / kg legemsvægt. Patienten vejer 62 kg. Beregn hvor mL Gadodiamid, der skal injiceres ved MR-scanningen.

Hvilken formel skal følges for at kunne svare på dette spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis patienten vejer 62 kg og der skal injiceres 0,1 mmol/kg legemsvægt, så skal der til denne patient bruges

62 kg * 0,1 mmol/kg = 6,2 mmol Gadodiamid

Jeg kan google at molvægten for Gadodiamid er 591,672 g/mol, så de 6,2 mmol har massen

6,2 * 10-3 mol * 591,672 g/mol = 3,67 g

Da der er 287 mg Gadodiamid / ml injektionsvæske, skal vi bruge

3,67g / 287*10-3 g/ml = 12,8 ml injektionsvæske


Svar #2
10. januar 2020 af NHLfan

#1

Hvis patienten vejer 62 kg og der skal injiceres 0,1 mmol/kg legemsvægt, så skal der til denne patient bruges

62 kg * 0,1 mmol/kg = 6,2 mmol Gadodiamid

Jeg kan google at molvægten for Gadodiamid er 591,672 g/mol, så de 6,2 mmol har massen

6,2 * 10-3 mol * 591,672 g/mol = 3,67 g

Da der er 287 mg Gadodiamid / ml injektionsvæske, skal vi bruge

3,67g / 287*10-3 g/ml = 12,8 ml injektionsvæske

Super god forklaring, tusind tak skal du have :-)


Skriv et svar til: Beregn hvor mL Gadodiamid der injiceres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.