Kemi

Henderson-Hasselbach

11. januar 2020 af resonans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg omarrangere Henderson-Hasselbach ligningen så jeg finder syrekoncentrationen ? 

pH=pKa+log(\frac{[base]}{[syre]}) \rightarrow pH=pKa+log(\frac{[base]}{[x]})


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2020 af janhaa

pH=pK_a-\lg(x/b)\\ \\\lg(x/b)=pK_a-pH\\ \\ x/b=10^{pK_a-pH}\\ x=b(10^{pK_a-pH})

b: conc base

x: conc syre


Svar #2
11. januar 2020 af resonans (Slettet)

Tusind tak !


Skriv et svar til: Henderson-Hasselbach

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.