Matematik

Funktionsværdi

11. januar 2020 af Maria1306aabenraa - Niveau: C-niveau

Hej. Er der en som kan hjælpe mig med at beskrive hvoran funktionsværdien udvikler sig i denne opgave. 

Opgaven: Funktionen g er givet ved forskiften g(x)=8.20*0.030x

- Beskrive hvoran funktionsværdien udvikler sig?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2020 af StoreNord

Fordi det er en eksponentiel finktion, udvikler funktionsværdien sig eksponentielt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2020 af ringstedLC

og fordi a = 0.03 < 1 er det en aftagende eksponentiel udvikling.

Beregn nogle funktionsværdier:

\begin{align*} g(x) &= 8.2\cdot 0.03^x \\ g(0) &= 8.2\cdot 0.03^0=8.2\cdot 1=8.2 \\ g(1) &= 8.2\cdot 0.03^1=8.2\cdot 0.03=\;? \\ g(0.5) &= 8.2\cdot 0.03^{0.5}=8.2\cdot \sqrt{0.03}=\;? \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Funktionsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.